Folyamatos a pincefalak utólagos vízszigetelési munkálata

A projektet figyelemmel kisérők számára nem új információ, hogy az épületegyüttes tényleges műszaki állapota sokkal rosszabb, mint amit a Szentháromság téri homlokzat sugall. A pinceszinti és alagsori részek évtizedek óta tartó, folyamatos vizesedése az egyik olyan probléma, amelynek megoldása nem tűr halasztást. Korszerű technológiák segítségével az utólagos vízszigetelés ma már nem számít különleges feladatnak, de a februárra befejezett előkészítő munkák – vakolat leverése, fugák aprólékos megtisztítása, pincefalak szellőztetése – az épület méretéből adódóan komoly kihívást jelentettek. Az elmúlt hónapok intenzív munkavégzésének köszönhetően a kivitelező szakemberei sok helyen már kialakították azt a vízzáró réteget, amely megakadályozza a további vizesedést, máshol pedig a következő hetekben készítik a szigetelési rendszer technológiai előírásainak megfelelő injektáló furatokat, valamint az akrilált zselé és vizes oldat nagy nyomással, a főfalakba történő befecskendezését.

Folyamatban van a korábbi közművezetékek új bekötéseinek kialakítása, felújítása, illetve – ahol szükséges – bővítése is.

A korábban részletesen bemutatott, több ezer négyzetméternyi födém betonozással járó szerkezet-megerősítési és födém javítási munkák is ütemesen haladnak, de ezek még a következő hónapokban is sok feladatot adnak a kivitelezőnek.